Vols beneficiar-te d’un espai on contactar amb persones disposades a donar-te un cop de mà? T’agradaria posar a l’abast dels altres els teus coneixements, experiències i talents?

AJUDA'NS a crear el BdC UPC!

dimecres, 6 de maig del 2015

Quina eina farem servir? (I)

Des del començament del projecte teníem clar que el Banc de Coneixements de la UPC, com a espai de comunicació i suport obert i habitual per a la Comunitat, havia de comptar amb el suport d’una plataforma simple, intuïtiva i propera.

Portem aquests mesos analitzant les diferents opcions que teníem al nostre abast per decidir quina eina és la que s’ajusta millor a les nostres expectatives i compleix els nostres requeriments.

Resultat d'imatges de web interrogante



Estàvem buscant una eina:
  • segura: que permetés l’accés només a personal UPC i que garantís la confidencialitat de les dades. 
  • que aprofités el que l’entorn UPC ja té: suport TIC, disseny gràfic, etc 
  • àgil: que facilités la participació de la comunitat i la tasca dels moderadors, dels enllaços i dels serveis experts. 
  • còmoda, coneguda i intuïtiva, per tal de facilitar al màxim la participació i l’accés al BdC. 

Primer vam analitzar les possibilitats que Genweb i gengrup ens oferien però no ens van acabar de convèncer perquè, tot i permetre’ns ser fidels a la imatge institucional global, ens presentava dos tipus de dificultats, una de tipus econòmic i l’altra de tipus funcional. La creació i posada en marxa de l’espai suposava una despesa important, cosa que no ajudava en la implantació del BdC i per una altra banda els fòrums de que disposa aquesta eina no permeten fer un seguiment, enviar missatges d’avís, i l’estructura no s’ajustava a la que nosaltres ens imaginàvem.

Resultat d'imatges de genweb upc 
www.upc.edu

Després vam valorar la possibilitat de fer servir l’eina comunitats. Aquesta plataforma ens permetia tenir tot allò que teníem en ment (accés restringit, espai per fòrum i repositori, espai per crear perfils i personalitzar l’usuari, etc.) però la imatge de ‘conjunt simple, senzill i intuïtiu’ no ens acabava de convèncer. En comptes de tenir un menú principal on tot pogués aparèixer, ens trobàvem amb un tipus d’’intranet’ que requeria de diverses pantalles, enllaços i bànners per acabar d’entendre el seu mapa de continguts. De manera complementària, emmagatzemar les dades del repositori es convertia en una tasca feixuga, doncs mai ens va quedar clar si podríem crear una base de dades que pogués contenir tot el material per sí mateixa (per exemple, pels vídeos, podríem necessitar un link al canal Youtube)


Resultat d'imatges de comunitats upc 
www.upc.edu


Amb l’ajuda del Toni vam valorar l'opció de crear la nostra pàgina web però donat el temps i els recursos de què disposàvem (no totes les persones de l’equip sabem programar html, no disposem de coneixements en php, etc.) ens resultava difícil poder tenir un prototip que reunís totes les característiques demanades en el temps previst.

També vam considerar el fet d’utilitzar un format bloc com a espai de comunicació on, mitjançant pàgines virtuals i enllaços a aquestes, es pogués conformar el repositori i, mitjançant una wiki d’accés restringit crear el fòrum. Tot i això, vam descartar aquesta opció, doncs no vetllava per la imatge UPC, no era coneguda pels usuaris i, com a resultat, podia generar confusions i entrebancs en la seva utilització. A més, la protecció de dades quedava enlaire.

Resultat d'imatges de web/blogger 

I així hem estat durant aquest mes… donant voltes al tema...la bona notícia és que ja tenim el tema resolt!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Designed ByBlogger Templates