Vols beneficiar-te d’un espai on contactar amb persones disposades a donar-te un cop de mà? T’agradaria posar a l’abast dels altres els teus coneixements, experiències i talents?

AJUDA'NS a crear el BdC UPC!

divendres, 8 de maig del 2015

Resultats enquesta BdC UPC

La resposta a la crida de l’enquesta ha estat molt encoratjadora pel Banc de Coneixements. De les 180 persones a les que vam enviar l'enllaç, 77 ens han fet arribar les seves respostes i comentaris.

Els resultats obtinguts ens han permès fer un esbós del marc d’aprenentatge i coneixements dels nostres enquestats en quant a les seves percepcions de necessitats, recursos i hàbits d’adquisició. Una de les dades més interessants, que ens dóna impuls en quant a la importància del flux dels coneixements dintre d’una comunitat com la de la UPC, és que la totalitat dels enquestats, com a mínim alguna vegada, han necessitat ampliar els seus coneixements per tal de poder desenvolupar correctament la seva feina. Aquesta realitat es veu reforçada amb el fet que la gran majoria dels enquestats recorren als companys i companyes quan tenen necessitat de resoldre dubtes o adquirir nous coneixements o, en percentatges menors, a cercadors web o serveis experts UPC. En tot cas, podem dir que els resultats ens mostren una gran preferència envers les fonts d’aprenentage informal.

De les dades obtingudes en quant al potencial dels enquestats com a proveïdors de coneixement, cal destacar l’elevat nombre d’enquestats amb experiència com a formadors i la freqüència amb la que són consultats pels seus companys. En aquest punt, la dada que més valorem és que a la totalitat d’aquestes persones els agrada ajudar en l’aprenentatge de la resta de companys.

Ens ha semblat molt engrescador que una gran majoria de les persones estarien disposades a col·laborar en el Banc de Coneixements, aquesta dada ens dóna una gran injecció d'energia per continuar impulsant aquest projecte.

Creiem que totes aquestes dades són molt importants perquè un espai com el Banc de Coneixements no podria funcionar si no existís darrera una comunitat que li aportés la vida i dinamització que necessita. I els resultats obtinguts ens diuen que estem en una comunitat on ganes de fer no falten!

La infografia que ha fet la Raquel sintetitza i il·lustra molt bé tota la informació obtinguda:



Incorporarem tots els suggeriments i propostes rebudes en el prototip del BdC que estem preparant i que esperem poder ensenyar-vos ben aviat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Designed ByBlogger Templates